Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com


ΕΟΠΥΥ

ΕΟΦ/ φάρμακα, ασφάλεια

ShearWave Ελαστογραφία

Hellenic Society for Ultrasound in Medicine and Biology


Echo-Diagnosis


Echonet, Δίκτυο Υ/Η


Ultrasound first

Ισολογισμοί

Ανακοίνωση για πρόσληψη νέου προσωπικού ΕΣΠΑ
 
Αναζήτηση
      Αντικείμενο Εργασιών Δημοσιεύσεις / Αρθρα ΝΕΑ
Οι Ανθρωποι Επιστ. Ανακοινώσεις Αλληλεγγύη
Εξοπλισμός Εκπαίδευση / Guidelines Επικοινωνία
 Αλληλεγγύη
Η Υπερηχογραφία στο πλευρό του Ασφαλιστικού Ταμείου και του ασφαλισμένου.

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπου οι ανάγκες για προληπτική, διαγνωστική ή θεραπευτική προσέγγιση όλων των οργάνων του σώματος γίνεται επιτακτική και διευρυνόμενη η υπερηχογραφία, με την πολύ καλή σχέση κόστους/οφέλους που την χαρακτηρίζει, μπορεί να προσφέρει πολλές αξιόπιστες απεικονιστικές εξετάσεις σε πρακτικά όλα τα σώματα του ανθρώπινου σώματος, σε σύντομο χρόνο, χωρίς ακτινοβολία και με χαμηλό κόστος. Αυτή είναι μία σημαντική προσφορά της υπερηχογραφίας στο δύσκολο σημερινό οικονομικό περιβάλλον όπου υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός και υπερπροσφορά ακριβών και πολύπλοκων απεικονιστικών εξετάσεων (Aξονική Tομογραφία, Mαγνητική Tομογραφία, ψηφιακές ακτινολογικές εξετάσεις, γ-camera, επεμβατικές πράξεις με καθοδήγηση απεικονιστικών μεθόδων). Γνωρίζουμε όλοι την δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων στην ικανοποίηση αυτών των αυξανομένων αναγκών και την διαπλοκή που υπάρχει -με πριμοδότηση και με κίνητρα που την περιβάλλουν- ορισμένων απεικονιστικών εξετάσεων. Στον αντίποδα η υπερηχογραφία έρχεται να προτείνει αποτελεσματικές, γρήγορες και φθηνές εξετάσεις που οδηγούν γρήγορα και χωρίς ακτινοβολία στο επιθυμητό διαγνωστικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Υπερασπίζοντας αυτή την διάσταση της υπερηχογραφίας προτείνουμε το πρόγραμμα Προληπτική Υπερηχογραφία που θα δείτε σε ιδιαίτερο κεφάλαιο σε αυτήν την ιστοσελίδα.
Παρά την πολλαπλή ενημέρωση με σύνθετη αλληλογραφία, πολλές από τις νέες πράξεις της υπερηχογραφίας δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία με δικαιολογία την οικονομική δυσπραγία. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να πραγματοποιηθεί ¨οικονομία¨ στερώντας τους ασφαλισμένους από την πρόσβαση σε αποτελεσματικές απεικονιστικές εξετάσεις. Τέτοιο τυπικό παράδειγμα είναι το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, η Ελαστογραφική μελέτη του και η υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη παρακέντηση για κυτταρολογική εξέταση όζου του θυρεοειδούς.
Απαντώντας σε αυτήν την πρόκληση η Ηχοδιαγνωστική Τομογραφία έχει καθιερώσει, ειδικές τιμές με σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα υπερηχογραφήματα για τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΤΑΞΥ). Οι ειδικές αυτές τιμές ισχύουν και για το πρόγραμμα ¨Προληπτική Υπερηχογραφία¨.

Η Υπερηχογραφία στον Κόσμο.

Η κοινωνική αλληλεγγύη της Ηχοδιαγνωστικής Τομογραφίας εκφράζεται και με την παρουσία της σε άλλες χώρες όπου η υπερηχογραφία έχει να παίξει ρόλο στην υγειονομική μελέτη και προστασία του πληθυσμού.
Πραγματοποιείται ένα διαρκές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με συναδέλφους από την Αλβανία στο Πολυϊατρείο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στα Τίρανα αλλά και σε ένα ευρύ δίκτυο διαγνωστικών κέντρων που συντηρούνται με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής. Υπάρχουν τακτά επιστημονικά και εκπαιδευτικά ταξίδια στελεχών της Ηχοδιαγνωστικής Τομογραφίας στη Αλβανία που έχουν καθιερώσει ένα επίπεδο υπερηχογραφικής εκπαίδευσης και εφαρμογής που είναι παραδειγματικό για αυτήν τη χώρα. Σύμφωνα με την εντολή που έχουμε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το επίπεδο υπερηχογραφικών υπηρεσιών στο Πολϋιατρείο «Ευαγγελισμός» είναι αντίστοιχο Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Πραγματοποιούνται στο Πολϋιατρείο σύγχρονες και σύνθετες υπερηχογραφικές εξετάσεις ( Ελαστογραφική μελέτη του ήπατος και του προστάτη, υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες παρακεντήσεις στον θυρεοειδή και τον προστάτη) που το καθιστούν κέντρο αναφοράς για την Αλβανία.
Ένα άλλο πρόγραμμα αλληλεγγύης που πραγματοποιείται με ευθύνη της Ηχοδιαγνωστικής Τομογραφίας είναι το πρόγραμμα εξοπλισμού με υπερηχογράφο στην πόλη Kinzanza στην μακρινή Τανζανία, στην κεντρική Αφρική. Εκεί, η ιεραποστολή της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Κεντρικής Αφρικής, έχει ιδρύσει πολυιατρεία και μεριμνά για την εκπαίδευση και μεριμνά για την φροντίδα των πολιτών της Τανζανίας. Η Ηχοδιαγνωστική Τομογραφία σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική & την Βιολογία¨ χρηματοδοτεί την αγορά υπερηχογράφου για το και την εκπαίδευση γιατρών από την Τανζανία ούτως ώστε το υπερηχογράφημα να είναι σε ασφαλή χέρια που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά.
Πληροφορίες για τις αποστολές αυτές θα βρείτε στην ιστοσελίδα του « Πορευθέντες» και στην ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

 Επικοινωνήστε μαζί μας
Η Εταιρία λειτουργεί απο Δευτέρα μέχρι Πέμπτη: 09:00 - 20:00 και Παρασκευή 09:00 - 18:00.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στα 210.6205129 & 210.6205130, να μας στείλετε fax στο 210.6205119 ή μέσω email στο info@echomed.gr

Ηχοδιαγνωστική Τομογραφία / Λ. Κηφισίας 319, 145 61 Κηφισιά / Τηλ.: 210 62 05 129 -130 / Fax: 210 62 05 119 / e-mail: info@echomed.gr