Τι είναι η Υπερηχογραφία;

Είναι ένας ανώδυνος και ασφαλής τρόπος διαγνωστικής απεικόνισης των οργάνων του σώματος χωρίς ακτινοβολία.

Ένα μικρό εξάρτημα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Το εξάρτημα αυτό δρα σαν ραντάρ: Στέλνει μια δέσμη υπερήχων και δέχεται τις ανακλάσεις από τα όργανα του σώματος. Οι ανακλάσεις αυτές συλλέγονται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του υπερηχογράφου, που τις επεξεργάζεται για να σχηματίσει μια εικόνα / τομή του ανθρώπινου σώματος που απεικονίζει τα όργανα που βρίσκονται απέναντι από το σημείο επαφής του εξαρτήματος με το δέρμα δέρμα.

Με τον τρόπο αυτό φαίνονται λίθοι (στην χολή / στους νεφρούς) και όγκοι, τραύματα ή φλεγμονές στα συμπαγή όργανα (ήπαρ / πάγκρεας / σπλήνας / νεφροί / μήτρα / ωοθήκες / προστάτης / μαστός / θυρεοειδής / μύες / τένοντες).

Κοίλα όργανα που περιέχουν αέρα (στομάχι / έντερο / πνεύμονας), τα οστά και ό,τι περιβάλλεται από οστά (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) δεν απεικονίζονται αξιόπιστα στην υπερηχογραφία.

 

Τα πλεονεκτήματα της Υπερηχογραφίας

  • Ανώδυνη, μη επεμβατική εξέταση
  • Μηδενική ακτινοβολία, χωρίς αρνητική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα
  • Εύκολα επαναλήψιμη εξέταση για την παρακολούθηση της εξέλιξης του εξεταζόμενου
  • Χαμηλό κόστος
  • Προσφέρει σημαντική πληροφορία (B-Mode, Color Doppler, Ελαστογραφία), συχνά περισσότερη από εξετάσεις όπως η αξονική και η μαγνητική τομογραφία, σε πρακτικά όλα τα όργανα του σώματος
  • Οδηγεί αξιόπιστα ήπια επεμβατικές πράξεις (επεμβατικά καθοδηγούμενες παρακεντήσεις για διαγνωστικό ή θεραπευτικό σκοπό)
COVID-19 Επισκευτείτε μας σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας